VERTRUTTING!! Of mag dat woord ook niet meer?!

Door: Luuk Wink

En daar zit je weer met je goede gedrag, je pogingen om het goed te doen voor iedereen, alle vragen te willen beantwoorden en ook nog eens een bedrijf te runnen. De één heeft last van huilende puppy’s op de achtergrond, de ander heeft een lekke traanbuis en er is zelfs iemand die met de huidige kras op zijn fiets niet een kans ziet om op tijd op zijn werk te verschijnen. Daarbij ben ik nog vergeten te melden dat Nederland code geel heeft omdat het windkracht 5 is en er zo nu en dan kans is op een beetje tegenwind. De overheid stimuleert diversiteit en ‘verplicht’ dit in verschillende branches zelfs. Mogen we nog wel zelf beslissen? Mogen we nog eerlijk zijn? Kunnen we nog eerlijk zijn, zonder daarbij boetes opgelegd te krijgen?

Waar gaan we heen? Hoe komt het dat we op deze manier gaan denken? Durft dan niemand te zeggen wat hij denkt? Mag niemand zeggen dat het anders kan of moet?

Als we niet uitkijken dan ‘vertrutten’ we en zorgen we voor een tijd waarin je als leidinggevende of directeur/ eigenaar geen mening meer mag hebben. Sterker nog dat je als mens niet meer kan staan waarvoor je staat. Ik ben groot gebracht in een wereld waarin eerlijkheid en oprechtheid erg belangrijk is. Komt het dan zover dat de overheid bepaalt wie er voor je werkt en wie je wel of niet in je bedrijf mag aannemen? Reclames over polarisatie laten exact zien hoe de mensheid in verdeeldheid raakt. Waar is de wereld waarin je elkaars talenten waardeert en geen druk legt op talenten die al eeuwen niet aanwezig zijn. Wat maakt dat men op zoek is naar de dingen die er niet zijn.

Ineens moet ik denken aan het fenomeen Paaseieren zoeken. Sowieso vind ik het raar dat een haas eieren legt, maar dat terzijde.

Er zijn kinderen die heel goed paaseieren kunnen verstoppen. Er zijn kinderen die een neus hebben om de verstopte eieren te vinden. Er is ook altijd een groepje dat super goed is in het eten van de eieren. Samen vormen ze een zeer mooi team waarbij een ieder aan het eind van de rit heerlijke eieren heeft en de monden gevuld zijn. De zoekende kinderen zijn juist blij met het feit dat ze niet hoeven na te denken over een goede plaats om te verstoppen terwijl de verstoppende kinderen heel veel energie stoppen in het zo goed mogelijk onvindbaar maken van de eieren. Beide in hun energie, beide in hun gelijk en in hun geluk! En wat denk je van de kids die alleen het eten als talent hebben 😊

Waarom kunnen we niet samen blijven kijken en ons gezonde verstand blijven gebruiken. Het gaat niet om een percentage of aandeel van een bepaald geslacht, een bepaald ras, een bijzondere geloofsovertuiging, het gaat om het benutten van elkaars talenten en energie. Als dat betekent dat het in een team uitsluitend mannen of vrouwen zijn, dan is dat zo. Mocht het zo zijn dat het in de mix perfect werkt, dan is dat zo. Is het goed om verschillende denkwijzen en culturen te mixen om zo een perfecte machine / een perfect team te hebben, dan is dat zo.

Toen ik nog actief aan windsurfen deed, gingen we pas varen op het moment dat er een windkracht 7 voorspeld werd. Hoezo code geel? Of code rood?

Laten we samen goed en helder blijven nadenken. Wie is nodig voor welke situatie? Wanneer doen we een stapje terug en wanneer kunnen we samen gas geven? Hoe houden we elkaars energie hoog en hoe benutten we onze eigen talenten volledig?

Iedereen is nuttig en heeft meerwaarde vanuit zijn eigen talent en zijn eigen kunnen!

Lees ook:

In een online webshop zoals die van ons kun je de erectiepillen Viagra generiek bestellen. Wanneer je een bestelling plaats in onze winkelzaak dan zetten wij je direct in de wachtrij en zorgen wij ervoor dat de order binnen één tot drie weken bij jou aankomt. We zullen het discreet bezorgen zodat niemand erachter komt wat je hebt besteld. Op onze pagina kun je ook de ervaringen lezen van andere gebruikers die dit product hebben aangeschaft.