Meetbaar Effectief.

Wink Development Group is het bureau voor meetbaar effect. Uw behoefte aan ontwikkeling, sturing en organisatieadvies wordt door ons ingevuld. Voor u als werkgever, maar ook als medewerker een goede spiegel die tot een nog beter en meer gewenst resultaat leiden zal. Alle trajecten van training tot advies worden op maat gemaakt zodat u als opdrachtgever deze direct in uw praktijk kan toepassen. Kwaliteit, praktijkgerichtheid, enthousiasme en betrouwbaarheid vormen belangrijke uitgangspunten die zichtbaar worden in de professionele en integere advisering en aanpak.

 
 

Cases.

Lastige vraagstukken.

Organisatie

Financiële dienstverlener

Vraagstelling

Door reorganisatie is de werkdruk van team Verzekeringen dusdanig groot geworden dat men daar meer efficiënt dient te gaan werken. Er is bij de bestaande 11 man uit het team gekozen voor uitbreiding naar 13 medewerkers en nog blijkt de werkdruk te hoog. Hoe kunnen we dit oplossen

Werkwijze

De vraagstelling ligt redelijk eenvoudig, maar de oorzaak hiervan kan divers zijn. Dat betekent dat er een volledige persoons- en teamscan is gedaan. Daarnaast zijn de taken en verantwoordelijkheden gekoppeld aan de personen die daarvoor aangewezen zijn. Daarbij is het geheel aan taken en verantwoordelijkheden gekoppeld aan competenties en zijn de veranderingen geïmplementeerd op team en individueel niveau.
Ook de leidinggevenden van het geheel spelen hier een grote rol die parallel is meegenomen in het traject.

Resultaat

De lijnen en communicatiestructuur zijn hersteld. Een aantal functionarissen hebben geschoven in verantwoordelijkheden en taken en zowel onderling als individueel is de arbeidsethos gestegen. Direct resultaat is dat de aangetrokken krachten effectief en efficiënt hun taken en verantwoordelijkheden op hebben kunnen pakken en dat de overige teamleden de werkdruk niet meer als zodanig ervaren.

Trajectduur

3 maanden (niet continu aanwezig)

Organisatie

Producent tuinbranche

Vraagstelling

Een uitkoop door de grootste concurrent betekent voor de organisatie een omzetvermindering van 60% . Dit is niet te dragen en de organisatie hikt op verschillende mogelijkheden. Zelfstandig verder gaan en vanuit de eigen kracht gaan werken en zorgen dat de 60% door eigen handelen terug wordt gewonnen, of als organisatie ook laten kopen door de concurrent.

Werkwijze

De vraagstelling ligt complex. Door kernwaarden en merksleutel van het bedrijf te benoemen blijkt dat de laatste oplossing geen oplossing is voor het bedrijf. De 60 man personeel dienen dus mee te worden genomen in de totale verandering van “onderaannemen” naar eigen producent. Een totale veranderslag waarbij ieder individu en ieder team totaal in een andere werkwijze en gedachtegoed dient te gaan werken.

Resultaat

Vanuit de merksleutel van de organisatie zijn alle lijnen vanuit de kern naar het personeel gebracht en uiteindelijk ook naar de marketing en communicatie doorgegroeid. Het bedrijf heeft een enorme doorgroei gemaakt en is nu tweede speler in de markt.

Trajectduur

18 maanden (niet continu aanwezig)

Organisatie

Media verkooporganisatie

Vraagstelling

Veranderslag binnen het management betekent dat er andere winden gaan waaien. De organisatie dient daarin zo goed mogelijk mee te gaan en de juiste middenkaders te gaan ontwikkelen. Wie past bij welk team en wat wordt en van hem / haar verwacht?

Werkwijze

Totale scan van de mogelijke managers en een totale scan van de aan te sturen mensen. De tools aanreiken om als managers snel en effectief te kunnen scannen en aan de hand daarvan in te kunnen schatten welke stijlen als leidinggevende het meest effectief kunnen zijn.
Dat betekent het aanreiken van de juiste tools, handvatten en instrumenten om meetbaar te houden of men vanuit het middenkader effectief stuurt, coacht, participeert of delegeert.

Resultaat

Aangewezen managers niet op de plaats gezet waar uiteindelijk de eerste gedachte van de organisatie is geweest, maar daarbij wel effectief en efficiënt gekeken naar de aan te sturen mensen. Het resultaat is dat de managers minder met kennis, maar meer op skills opereren en daarmee succesvol zijn.

Trajectduur

8 maanden (niet continu aanwezig)

Leon van der Meij.

Het grootste plezier dat ik uit mijn werk kan halen is door mensen, afdelingen en bedrijven ECHT verder te helpen!

0641506248
leon@winkdevelopmentgroup.nl

Luuk Wink.

Vanuit jaren ervaring ben ik continu bezig met het ontwikkelen van mensen en deze op de juiste plaats, de juiste manier en persoonlijk te stimuleren.

0610745172
luuk@winkdevelopmentgroup.nl

Neem contact met mij op


    [cf7sr-simple-recaptcha]

    Waar ligt de behoefte van uw bedrijf?


    Neem vrijblijvend contact op