Klantgericht verkopen.

Verkopen is helemaal niet moeilijk in de Retail. Klanten gaan altijd tevreden weg en nemen de juiste producten mee uit de winkel. Iedereen koopt hier wel iets. Er zijn geen kijkers, alleen maar kopers. Het gebeurt nooit dat de klant terugkomt met een vraag of een klacht. Onze klanten zijn winkelfans en kopen niets op internet!

Klinkt als een utopie?
Wat kunt u doen om klantgericht te zijn? Waarom werkt overtuigen niet? Hoe kun je de klant de waarde van uw oplossing laten zien? Draagt uw kennis bij aan klantgericht verkopen? Kan een cursus of producttraining voldoende zijn om wel klantgericht te verkopen?

Uw medewerkers en verkopers spelen in dit proces een onmisbare rol. Zij hebben kennis van product en dienst en kunnen dit optimaal inzetten. Kennis is macht als je weet hoe je dit effectief kan toepassen. Naast productkennis is kennis van communicatie, verkoop en invloed op het koopproces van uw klant noodzakelijk. Alleen in die combinatie kunt u de utopie werkelijkheid laten worden.

Dit betekent dat uw organisatie, uw medewerkers en u zelf uitstekend gebruik kan maken van de training klantgericht verkopen. Dit is voor u de ontbrekende schakel naar de winkelfans die u nodig heeft.

We combineren klant, communicatie en helpen met kopen op een praktische manier. Zo verhogen we naast uw klantgerichtheid ook uw omzet en het aantal winkelfans. Deze training klantgericht verkopen is uitermate geschikt voor de detailhandel / Retail branche. Denk hierbij aan onder andere tuincentra, dierenwinkels, bouwmarkten en kledingzaken.

 
 
 

Dagindeling.

 

Dagindeling:

  • Verbale en non-verbale communicatie: hoe kom ik over als medewerker op een klant
  • Communicatie: Welke spelregels bepalen succes in de communicatie
  • Verkopen: wat is dit eigenlijk en wat moeten we doen maar vooral ook niet doen
  • Welke sociale stijlen herkennen we bij onze klanten en wat zegt dit over ons handelen
  • Hoe kunnen we door het verkoop stappenplan meet up-selling (koppelverkoop) realiseren

Waar ligt de behoefte van uw bedrijf?


Neem vrijblijvend contact op