Pff……, is het alweer bijna weekend?!

 

Door: Luuk Wink

Ken je die mensen die dit soort opmerkingen maken?

Of zelfs andersom, in het weekend al weer bezig met de week die komen gaat. De maandag blues. Het lijkt erop dat je dan niet veel energie van je werk krijgt en dat het een straf is om te werken. Zou dat ook één van de redenen zijn dat er veel mensen moe zijn, dat er veel mensen uitvallen vanwege een burn-out, dat er veel mensen zodra het ook maar een beetje kan rust pakken of door afleiding even wat anders doen.

Zou het voor die mensen niet eens tijd worden om dan te stoppen met wat ze doen? Zou het dan niet veel beter zijn om te kijken waar je echt energie van krijgt en op zoek te gaan naar dat gevoel, naar die baan, naar die situaties?

Afgelopen week had ik een coaching met vergelijkbare inhoud. Hij wist niet meer waarom hij zijn werk leuk vond, hij wist niet meer wat hij wilde. Wat hij wel wist is dat hij het op deze manier niet lang vol zou houden. Na een lang gesprek zijn we een coachings traject ingegaan om samen te ontdekken wat de bouwstenen van zijn taken en functies zou moeten zijn. Waar hij energie van zou krijgen en waar hij op leeg zou lopen.

Om een lang verhaal kort te maken; hij is van baan veranderd. Daar waar zijn omgeving hem continu had verteld dat hij het werk dat hij nu aan het doen was, moest blijven doen, is hij een totaal andere kant gaan ontdekken. Van harde werker in de transport wereld naar hard werken in de zorg. Een compleet ander beroep, veel mensen die zeggen dat hij het niet had moeten doen.

Nu, 6 maanden later, zitten we weer tegenover elkaar. Hij bruist van energie, hij is vrolijk en hij wil graag weer naar zijn groep waar hij zorg kan verlenen. Hoezo, is het al bijna weekend? Hoezo toe aan vakantie?

Herken jij je in het gevoel dat je lekker op je plekje zit? Dat je niet op maandag al denkt, was het maar vrijdagmiddag?

Misschien kom je dan eens een keer niet terug van vakantie met de gedachte dat de vakantie wel een paar weken langer had mogen duren.

Weet jij hoe het zit met je energie? Weet jij voor jezelf waar je energie van krijgt en waar je op leegloopt? Wat jij wat je daar aan kan doen?

Voorkom je eigen burn-out en ga eens in gesprek met mensen die dit bij jou kunnen herkennen.

Misschien kan je dit voor het komende weekend nog regelen 😊

 

Lees ook:

Onze klanten geven we een 9.5!

Even de knop die Pauze heet…