Door: Luuk Wink

Gewoon rustig aan doen in de weken voordat je op vakantie gaat!

Met hoofdpijn en fysieke klachten komt hij aan op de camping. Eindelijk de 2 weken vakantie waar hij op heeft gewacht en dan voelt hij zich zo slecht. Dit kan niet de bedoeling van vakantie zijn. Hij heeft alles goed achter gelaten, hij heeft alle mail weggewerkt en heeft geen enkel open eindje achtergelaten voor zijn collega’s. Maar oh, oh, oh, wat was dat even hard werken.

Bijna de helft van Nederland komt niet uitgerust terug van vakantie. De tip die gegeven wordt…..

“Doe de weken voordat je op vakantie gaat rustig aan en werk niet zo hard”

Zou dit dan de manier zijn om uitgerust te zijn? Moeten we onszelf op gezette tijden uit een vergadering terugtrekken om dan met oma te bellen? Gaan we om het kwartier even naar buiten om samen de sfeer te proeven?

Als ondernemer ontstaan er dan ook direct vragen die onbeantwoord blijven, zoals: worden ze dan ook voor 70% betaald in die weken? Worden de contracten dan ook flexibel in uren? Hoe wordt het werk dan gedaan wat gedaan moet worden?

Met deze gedachte in mijn hoofd hoor ik vanmorgen op de radio dat zelfs de kinderen thuis mogen gaan bepalen wat er gegeten mag en moet worden. Willen ze geen groente, dan hoeft dat niet. Willen ze een kilo snoep, dan krijgen ze die.

Welke route gaan we bewandelen? Waar gaan we heen? Worden ondernemers in het nauw gedreven? Wanneer gaan ze, net als de wolf, bijten? Wanneer ontstaat er een nieuwe crisis?

Ik ben blij dat er ook mensen zijn die werken leuk vinden. Mensen die snappen dat er iets gedaan moet worden om vervolgens ook ergens recht op te hebben. Mensen die het voorbeeld blijven geven van rust, regelmaat en reinheid. Mensen die zich volledig inzetten om samen het succes te maken. Een team waarin mensen elkaar helpen en opvangen, waar je niet alles zelf hoeft te doen. Zelf verantwoordelijkheid durven nemen en handelen naar wat er verwacht wordt, zonder te hoeven vragen of sturen.

Je zal het allemaal maar zelf moeten doen. Daar word je moe van….

Als ik er aan denk krijg ik spontaan hoofdpijn en fysieke klachten. Misschien moet ik maar eens met vakantie.

Lees hier deel 1 van vertrutting