Ik ben er helemaal klaar mee! Of toch niet??

 

Door: Luuk Wink

Ken je dat gevoel? Dat het allemaal niet loopt zoals jij het voor ogen hebt, dat je even het gevoel hebt dat alles als water in je handen wordt, terwijl het een paar maanden geleden gewoon nog hard steen was? Ken je het idee dat je het zelf allemaal wel op kan lossen, je bent immer de professional?

Soms stijgt het gewoon naar je hoofd. De waan van de dag, de vragen die je gesteld worden, de dingen die moeten gebeuren, waar je totaal niet op zit te wachten maken misbruik van je hoofd. De gedachten kunnen je gek maken en kunnen er voor zorgen dat je het gehele overzicht verliest. Ben je dan in staat om te relativeren? Ben jij dan in staat om door de wolken heen te kijken en er boven te gaan hangen? Immers daar schijnt de zon altijd!

In gesprek met verschillende ondernemers waarbij jij hun de spiegel voorhoudt en waarbij jij de kritische vragen stelt, is het ook super goed om dit ook bij jezelf en je eigen organisatie te doen.

In een aantal verschillende momenten zijn we daar als ‘professionals’ mee gestart. Ook wij willen door en ook wij willen groeien. Ook wij kennen de groeistuipen, waar onze klanten ook mee te maken hebben. En wat kan dat verrassend confronterend zijn. Wat kan dat zeer doen. De ene na de andere rake vraag. De ene na de ander opmerking waarvan je vooraf nooit gedacht zou hebben dat die zou worden gemaakt. Goed om te weten, dan kan je er ook mee dealen.

Net als bij onze klanten, merken we dat het team er voor wil gaan, dat men de wapens pakt en ten strijde gaat. De leiders voorop!

Alsof het zo moet zijn lees ik een @omdenken poster: Wie goed met veranderingen om wil gaan, moet deze zelf maken!

Inderdaad een spiegel die nodig is om verder te kunnen. Dit geldt voor iedereen. Durf te kijken in de spiegel en leer er van!

Gaaf om een keuken opnieuw in te mogen richten en te herijken. Heel moeilijk omdat het je eigen keuken is. In groot vertrouwen gaan we door en zullen we achteraf kijken naar het effect en waar we dan staan!

“Wie een grote prestatie wil leveren in de sport moet daar voor trainen en afzien. Wie mooi wil gaan moet pijn doorstaan. Wie wil groeien, moet in de spiegel durven kijken!”

Persoonlijk zet ik mijn aller aller aller beste been voor en ga ik de strijd aan, voorop. Ik wil wel afzien om samen te komen waar we allen willen zijn.

Wat heb jij moeten laten om je succes te halen? Welke stappen heb jij los gelaten? Hoe heeft jouw afzien er uit gezien?

 

Lees ook:

Blus jij de bron?