Ik ga meer douchen

Het gewone gesprek wat je voert met een goede klant, een goede deelnemer of collega of nog erger, het goede gesprek wat je voert met je vrienden en familie, is daar nog wel tijd voor?

Op het moment dat ik deze zinnen opschrijf en van me af type, besef ik me dat ik daar te kort schiet, vooral de laatste twee. Doe ik dat bewust? Nee in tegendeel, maar op één of andere manier denk ik dat er geen tijd voor is en blijkt dat vervolgens ook in praktijk. Wel tijd voor werk, wel tijd voor klanten en opdrachten, wel tijd voor veel werkdruk, maar geen tijd voor ontspanning?

De tijd van goede voornemens komt er weer aan, dus je voelt hem al aankomen. Meestal kunnen we dan de oude voornemens weer van stal halen, beetje stof er af blazen en weer als nieuw aannemen. De belofte dat het volgend jaar anders gaat wordt ook ieder jaar herhaald.

Mijn voornemen: Ik ga meer douchen!

In tijden van drukte en ondernemersstress is het juist goed om de gesprekken te voeren met je vrienden, familie en collega’s. We kennen allemaal het gevoel wat je hebt na een goed gesprek. Opgelucht en vrolijk kom je dan weer thuis en je hoort jezelf zeggen: “Dat moeten we veel vaker doen, volgende keer bij ons!”.

Wat maakt dan dat we daar geen tijd voor maken?

Ik vergelijk het met sporten. Vol enthousiasme heb je een abonnement afgesloten en als je geluk hebt ben je een paar weken trouw gegaan. Na een paar maanden zegt alles in je dat je nodig weer moet sporten, maar toch ga je niet. Het ene excuus na het andere volgt zich op en het effect is dat je niet meer gaat.

Iedereen weet en kent het gevoel van de douche na het sporten. Heerlijk opgelucht, vrolijk en een lekker gevoel.

Mijn voornemen voor het komende jaar? Meer douchen!!

Tijd nemen voor goede gesprekken, tijd nemen voor je vrienden en familie en vooral het lekkere gevoel houden.

Hoe vaak ga jij douchen?